La restauració de la faràndula

Capgrossos a la Plaça de l'Era

Capgrossos a la Plaça de l’Era. Foto: Julian Martín

La creació i restauració dels membres de la faràndula ha estat portada a terme per gent creativa que tant pot fer paper matxé, com pintar o sargir. Treballen al local dels geganters ubicat a la plaça de l’Era d’Argelaguer des del 2011.

En aquest any i mig han arreglat el gegantó Santanàs, els capgrossos -l’Hereu i la Pubilla, Gervasi Cassoles i  Toni del Porró- i les cuques que en el seu moment van ser creades per la il·lustradora Ester Jaume. Els van repintar i renovar el vestuari, de manera que s’han embellit i rejovenit. Aquest canvi d’imatge ha coincidit amb l’exposició de Capgrossos al Museu dels Sants d’Olot on van lluir-hi els dos capgrossos més antics de la població: l’Hereu i la Pubilla.

Aquesta comissió també organitza tallers per a joves i infants dels quals en sorgeix nou material per a la cercavila, de manera que engresca i difon les activitats plàstiques i artístiques entre els argelaguencs. Un exemple va ser el taller de barrets divertits realitzats amb espuma, i que tant el porten les cuques com els xanquers.

Les cuques van ser renovades el 2012. Foto: Julian Martín

Les cuques van ser renovades el 2012. Foto: Julian Martín

Tots els membres de la faràndula han hagut de ser restaurats en algun moment o altre: el carrer, el sol, la pluja i el constant traginar d’aquestes peces fetes de cartró-pedra són mals amics de l’estabilitat de les figures que es van crear originalment. Aquest és el motiu principal pel qual totes elles, com si de persones vives es tractessin van canviant de color i fins i tot de forma a través dels anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s